Re-sleeve 8 years after sleeve gastrectomy


Gastric sleeve LESS in a 35 BMI situs inversus female


Left Side First Approach in Nissen Procedure


Gastric sleeve dupa diversie bilio-pancreatica


Tumora mamara gigant operata la Spitalul Sf. Constantin Brasov


Incomplete cholecystectomy with hydrops 7 months after the 1st surgery - Surgery performed by Dr. Bogdan Moldovan, senior surgeon at St. Constantin Hospital, Brasov, Romania


Appendicular peritonitis in 25 weeks pregnant woman_LESS appendectomy- Surgery performed by Dr. Bogdan Moldovan, senior surgeon at St. Constantin Hospital, Brasov, Romania


Critical View in LESS Cholecystectomy - Surgery performed by Dr. Bogdan Moldovan, senior surgeon at St. Constantin Hospital, Brasov, Romania


Laparoscopic Gastric Sleeve Cirrhosis


Laparoscopic Giant Recurrent Incisional Hernia Repair with 2 Parietex Composite Mesh - Surgery performed by Dr. Bogdan Moldovan, head surgeon at St. Constantin Hospital, Brasov, Romania


Hand assisted left lobectomy


O nouă abordare pentru tumorile hepatice

Right hepatectomy after right portal vein ligation for giant HCC on non-cirrhotic liver

Presentation


Splenectomie LESS

Mai multe informatii

Laparoscopic Nissen Fundoplication

Chist hidatic Less

Apendicita perforata la Gravida

Adenom centro hepatic operat laparoscopic

Gastric sleeve in a 210 kg male

Suprarenalectomie stanga laparoscopica

Cura herniei inghinale stangi TAPP LESS SILS

Histerectomie LESS-SILS cu anexectomie bilaterala, Sectorectomie si evidare ganglionara

Polycystic liver disease type I LESS SILS cystectomy

Colecistectomie LESS-SILS

Histerectomia LESS SILS pentru uter gigant

Rezectie ano-rectala Miles pentru cancer de rect

Hernie bilaterala LESS

Gastric Sleeve LESS

Rezectie anterioara joasa pentru cancer rectal LESS

O noua granita în chirurgia LESS „fara cicatrici” depasita la Spitalul Sf.Constantin din Brasov

 

La nici 6 luni de la introducerea în premieră pentru Braşov a tehnicii LESS(Laparo-Endoscopic Single Site Surgery), echipa chirurgicală a Spitalului Sf.Constantin continuă şirul de operaţii în premieră pentru România efectuate prin ombilic, fără cicatrici.Rând pe rând au fost realizate operaţii de obezitate(Gastric sleeve), histerectomii LESS, rezecţia cancerului rectal cu anastomoză mecanică şi conservarea anusului, cura herniilor inghinale uni şi bilaterale, toate cu o singură incizie, mascată de cicatricea ombilicală. În urmă cu câteva zile, a fost rândul unei alte intervenţii de mare anvergură să fie realizate pe cale transombilicală şi anume Amputaţia rectului, operaţia Miles, cea mai dificilă intervenţie din chirurgia rectului, „Regina operaţiilor oncologice din cancerul rectal”.

Articol complet

Are 156 de kg, dar în 6 luni, va ajunge la 70 de kg!

 

Medicii de la Braşov îi vor tăia 80% din stomac

Din cauza celor 156 de kilograme cât cântăreşte, Maria Hreniuc s-a izolat de semeni şi a determinat-o să renunţe la locul de muncă, în ciuda studiilor post universitare pe care le are. Suferinţa pacientei afectate de obezitate l-a impresionat pe medicul braşovean Bogdan Moldovan, care o va opera pentru a-i reduce stomacul cu 80%. Maria Hreniuc e din Sighetu Marmaţiei. Are 45 de ani şi a avut necazuri cu greutatea încă de când era copil. În urma cu doi ani, problemele s-au agravat astfel că femeia a ajuns să cântărească 156 de kilograme, dublu faţă de cât ar trebui să aibă în mod normal. În luna ianuarie, Maria l-a întâlnit pe doctorul Bogdan Moldovan de la Braşov, recomandat de un medic cardiolog din Târgu Mureş, la care ajunsese din cauza problemelor cu inima cauzate de kilogramele în plus. Nu mai avea încredere că va găsi un bun specialist şi un om cu suflet care să o ajute şi să-i redea speranţa că va primi o a doua şansă la o viaţă normală. „Mulţumesc lui Dumnezeu şi domnului doctor Bogdan Moldovan că mi-a promis în acea zi de ianuarie că va sosi o zi când eu o să ajung în acest spital să fiu operată şi să fiu un om normal. Şi mulţumesc lui Dumnezeu şi dânsului de sprijinul pe care atât financiar, cât şi moral, dar şi ca medic mi l-a dat. Nu am cuvinte să-i mulţumesc pentru asta. De-a lungul vieţii sper să accepte să facă parte din familia mea”, a ţinut să precizeze pacienta. Medicul a fost impresionat şi de cariera pacientei, care a urmat cursurile unei facultăţi de economie şi informatică şi apoi un program de master în managementul opţional al resurselor umane. A ajuns să fie profesor de educaţie tehnologică, educaţie plastică la mai multe şcoli generale din localitatea natală, însă din cauza problemelor de sănătate a renunţat la locul de muncă. Operaţia este programată miercuri. Femeia a reuşit să strângă o parte din bani, restul sumei va fi suportat de Fundaţia Sfântul Constantin şi de o firmă privată care va pune la dispoziţie gratuit materialul de sutură mecanică. „Nu ne mai sperie nimic, am avut cazuri mult mai voluminoase decât dânsa şi nu cred că vom avea o intervenţie mult mai dificilă decât de obicei. Se face o intervenţie numită gasectomie longitudinală prin care se rezecă 80% din stomac. Stomacul care rămâne va fi un tub în continuarea esofagului, de acelaşi diametru şi în care încap cam 60-80 de mililitri la o masă”, a precizat doctorul Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie. Medicii îşi propun să o aducă în urma intervenţiei chirugicale la o greutate de 70-80 de kilograme în următoarele 6 luni. În aproximativ 1 an de la începerea acestui gen de intervenţii chirurgicale la spitalul braşovean 21 de persoane cu obezitate au fost operate. 8 dintre ele au ajuns deja să facă parte din categoria pacienţilor normo-ponderali. Ceilalţi au trecut cel puţin într-o clasă inferioară de greutate.

Articol: Recidiva simptomatica de hernie Bockdalek la adult

chirurgie

Interventie in premiera la Brasov, efectuata de medicii Spitalului Sf. Constantin

 

O româncă domiciliată în Italia a ales să facă în ţară, la noua unitate sanitară privată, procedura de eliminare pe cale endovenoasă a varicelor. 

În cel mai mare spital privat din Transilvania şi unul din primele trei ale României, cu profil multidisciplinar, Spitalul Sf. Constantin din Braşov, continuă rezolvările chirurgicale reuşite ale unor cazuri grave, dar şi premierele medicale pentru Braşov şi pentru întreaga regiune, cu tehnologii de ultimă oră. Dr. Bogdan Moldovan şi dr. Şerban Vasile, secondaţi de dr. Luminiţa Cîmpeanu, şefa Compartimentului ATI, au efectuat ieri prima intervenţie pentru tratamentul varicelor prin tehnici endovenoase, procedura fiind făcută fără incizii şi fără spitalizare. 
Chirurgii au explicat că este vorba despre „tratament percutanat endoluminal”. Se introduce un cateter, o sondă specială, cuplată la o sursă de energie, laser sau radiofrecvenţă. Prin retragerea progresivă a sondei şi e-liberarea energiei, se ocluzează vena, apoi în maximum şase luni, varicele dispar, fiind asimilate de ţesuturile din jur. 
Prima beneficiară a acestui tratament minim invaziv a fost o româncă, domiciliată în Italia, care a ales să facă intervenţia la Braşov, în noul spital privat. 
Procedura a durat o oră, iar în mod obişnuit se face cu anestezie locală, dar pacienta a optat pentru cea generală, spre a avea confortul psihic dorit. Din acest motiv, a rămas internată 24 de ore, fiindcă în mod normal, tratamentul varicelor prin tehnici endovenoase se face în ambulatoriu, iar pacientul poate merge în aceeaşi zi.

 

Link articol mytex

Noi tipuri de intervenTii chirurgicale fArA cicatrici disponibile In premierA pentru Romania la BraSov

 

Primul caz, o braşoveancă de 54 de ani, cu un cancer rectal situat la 6 cm de la marginea anală, fusese propusă într-un alt spital pentru o operaţie mutilantă, de îndepartare pe cale clasică a rectului şi anusului, cu anus contra naturii definitiv. Echipa de la Spitalul Sf.Constantin i-a propus şi realizat o intervenţie transombilicală de tip rezectie rectală joasă pe cale anterioară LESS cu excizie totală de mezorect şi anastomoză mecanică la 3 cm de la anus, conservându-i tranzitul pe cale naturală. Evoluţia a fost favorabilă, cu externare la 3 zile postoperator (operată miercuri, externată sâmbătă).

im1 im2

 

Un al doilea caz în premieră este cura obezităţii morbide prin abord transombilical fără cicatrici, niciodată realizat în Romania şi cu cca 180 de cazuri realizate în total pe plan mondial. Avantajul tehnicii este că evită cele 5 incizii efectuate în varianta standard (la Spitalul Sf.Constantin) sau chiar 7 incizii (la clinicile bucureștene), realizând o singură incizie în interiorul ombilicului, invizibilă ulterior. Evoluţia pacientei a fost foarte bună, cu externare după 2 zile de la operație (operată vineri, externată duminică).
Menționăm, tot cu titlu de premieră, faptul că la Spitalul Sf.Constantin funcționează “Clubul Bariatric”, unde pacienţii operaţi de obezitate se pot întâlni cu medicii operatori şi cu nutriţioniştii, iar pacienţii neoperaţi pot vedea “pe viu” rezultatele chirurgiei întâlnind echipa medicală şi colegii operaţi.

 

im3        im4

 

 

Link articol

Link articol Mediafax

Articol aparut in Romania Libera in data de 4.05.2012

cicatrici

Chirurgia fara cicatrici de la moft la procedura de rutina

chirurgie

dr. Bogdan Moldvan — 2012